Нардеп «засвітив», як для нього організовують мітинг під Радою (ФОТО)

Олег Кулініч

Під Радою сьогодні відбувалася акція «всенародної селянської підтримки» законопроекту №4355

В об'єктив фотокореспондента «Українських Новин» Богдана Бортакова потрапило листування народного депутата з групи «Відродження», яке показує депутатську кухню з організації мітингів та їх висвітлення в ЗМІ.

Під час сесійного засідання 8 грудня депутат Олег Кулініч листується зі своїм політтехнологом, який організовує акцію «всенародної селянської підтримки» законопроекту №4355, який передає місцевій владі право розпоряджатися землями сільгосппризначення.

«На вулиці пішов дощ. Боюся, люди довго не вистоять», - скаржиться технолог. «Я не буду виходити», - відповідає йому депутат.

 

В цей час у ВР розглядається питання про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського, а тому до внесеного до порядку денного важливого для аграрного лобі питання руки у депутатів ніяк не доходять.

«Мітинг розійшовся, не пощастило з погодою:( «Там дощ з льодом», - скаржиться трохи пізніше технолог.

І відразу ж рапортує, що головна робота зроблена: «Картинка і фото є, зробимо вам хороші пости в Фейсбук. Другий раз теж організуємо в підтримку».

Через кілька хвилин технолог надсилає депутату на погодження текст для Фейсбуку. «Прикро, що люди, які зібралися під Радою на підтримку законопроекту №4355 змушені були стояти під парламентом в таку погоду. Але впевнений, що це не дарма...», - читає нардеп з так званого аграрного лобі.

А вже через півгодини такий пост з фотографіями з мітингу дійсно з'являється на офіційній сторінці Олега Кулініча в Facebook.

Законопроект №4355 передбачає децентралізацію розпорядження землями, в тому числі - передачу місцевим органам влади права розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення.