Найбільшим спонсором партії Лещенка виявився власник фірми, яку Світовий банк покарав за хабарі

Кардаков перерахував партії більше 20 тисяч доларів

В 2016 році найбільшим спонсором «Демократичний Альянс», в яку 10 липня на з’їзді були прийняті народні депутати від БПП Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та депутат від «Самопомочі» Вікторія Пташник, був Олександр Кардаков - власник великих груп IT-фірм «Інком» і «Датагруп» та інвестиційної компанії «Октава капітал». На початку року він перерахував партії 532 тис. гривень (260 тис. в січні і 272 тис. в лютому). В сумі це більше 20 тис. доларів, пише «Страна».

Компанія Кардакова «Інком» періодично стає учасником скандалів, пов'язаних з тендерами із закупівлі IT-послуг.

Так, нещодавно стало відомо, що компанія відсторонена Світовим банком на 22,5 роки від участі в проектах і тендерах, які він і його партнери фінансує.

«Розслідування, проведене віце-президентом по інтеграції Світового банку, виявило, що «Інком» платив хабарі і брав участь в корупційних діях за попередньою змовою в справі, що стосується тендеру на три IT-контракти, сукупною вартістю $43 млн, з проекту модернізації системи соціальної підтримки», - йдеться в повідомленні Світового банку. «Інком» також усунули за «численні спроби перешкодити розслідуванню».
Сам Кардаков заявив, що винні в порушеннях топ-менеджери «Інкому», з якими він вже розпрощався.