Названо ім`я найзаможнішого керівника обласної податкової

«Главком» проаналізував електронні декларації керівників обласних управлінь фіскальної служби

Серед 23 керівників регіональних структур Державної фіскальної служби – дев`ять задекларували кошти своєї родини у розмірі більше мільйона гривень.

Найбагатшою виявилася родина начальника Головного управління ДФС у Харківській області Миколи Рибакова. Загальна сума коштів, яку показала його родина – в еквіваленті перевищує 43 мільйони гривень. Більша частина – майже 1,6 млн доларів (близько 40 мільйонів гривень за курсом НБУ) – зберігалась на рахунку його дружини, Наталії Рибакової, у «Дельта банку».

Пані Рибакова є співвласницею компанії МП «Інтертрейдсервіс», яка з вересня 2015 року перебуває у стані припинення. В Одесі їй належить нежитлове приміщення, чотири недобудовані квартири та будинок площею  майже півтисячі квадратних метрів.

Як повідомлялося у статті одеського видання 368.media, Рибаков працює у податковій з початку 90-х, а у 2013 – 2014 рр. був помічником народного депутата Володимира Курінного («Удар»). З кінця 2014-го і до призначення в ДФС області він займав місце заступника і начальника ДПІ у Приморському районі м. Одеси.

Лідерство Рибакова – умовне, адже кошти у збанкрутілому банку – на найкращий актив. Більш обережним із власними фінансами та прозорливим виявився Олексій Кавилін, начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області. Колишній топ-менеджер за два роки зробив карколомну кар’єру у податковій. Кавилін, отримавши на початку 2014-го посаду заступника директора Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування, згодом очолив ГУ ДФС у Запорізькій області, а з жовтня 2016-го поєднує цю посаду із обов’язками начальника Головного управління Державної фіскальної служби Київщини

Він – власник кількох статусних годинників (Rolex, Jaeger Lecoultre, Patek Philippe, F.P.Journe, A. Lange & Sohne) та 12 мільйонів гривень (в еквіваленті), які зберігає за межами банківських установ

Від інфляції та інших фінансових загроз податківець рятується й інвестиціями – лише у 2015 році він купив дві машини: Toyota Camry та Range Rover. При цьому вдача і тут посміхається топ-чиновнику. Річ у тім, що у минулому році він продав іншу машину – Range Rover Voque за 950 тис. гривень, яку, відповідно до попередньої декларації (за 2014 рік) купив лише… за 100 тис гривень.

Слід зазначити, що половина топ-чиновників ДФС мають у своїх гаражах більше однієї машини, що зареєстровані на них, їхніх батьків та дружин. Третина приватного автопарку фіскалів була куплена за часів «злочинної влади» Віктора Януковича, ще третина – після Майдану.

Читайте повністю статтю «Найбагатші податківці країни. Топ е-декларацій верхівки ДФС».