Netflix створить серіал про медсестру з «Пролітаючи над гніздом зозулі»

Головним персонажем стане медсестра на ім'я Мілдред Ретчед

Новий проект буде складатися з 18 епізодів

Американський стрімінг-сервіс Netflix повідомив, що спродюсує і покаже серіал, який розповість передісторію знаменитих роману і фільму «Пролітаючи над гніздом зозулі» (One Flew Over the Cuckoo's Nest).

Новий проект буде складатися з 18 епізодів, розділених на два сезони. Він буде присвячений одному з головних негативних персонажів книги і її екранізації - медсестрі на ім'я Мілдред Ретчед.

Одним з продюсерів серіалу стане американський актор Майкл Дуглас. Він же був продюсером екранізацію роману в 1975 році, за що був удостоєний премії «Оскар». Крім Дугласа в створенні серіалу також візьме участь сценарист і режисер Райан Мерфі.

Головна роль медсестри Ретчед дістанеться власниці «Золотого глобуса» Сарі Полсон, яка прославилася ролями в серіалах «Американська історія жахів» (American Horror Story) і «Американська історія злочинів» (American Crime Story).

Зйомки серіалу, який буде називатися «Ретчед», стартують в середині 2018 року. Його дія почнеться в 1947 році і зосередиться на історії життя тієї самої медсестри. Дата прем'єри першого сезону проекту поки невідома.

Роман американського письменника Кена Кізі «Пролітаючи над гніздом зозулі», що оповідає про пацієнтів і лікарів психіатричної лікарні, був виданий в 1962 році і згодом знайшов небувалу популярність. Журнал Time включив роман в список 100 кращих літературних творів англійською мовою з 1923 року (саме тоді вийшов у світ перший номер видання).

У 1975 році відбулася прем'єра екранізації книги. Її режисером став Мілош Форман, а головну роль виконав актор Джек Ніколсон. Фільм отримав визнання критиків і завоював п'ять премій «Оскар», включаючи нагороду за кращий фільм року.