Новий посол Німеччини вручив вірчі грамоти керівництву МЗС України

Вольфганг Ернст Райхель приступає до виконання обов’язків Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні

Новопризначений посол ФРН в Україні Вольфганг Ернст Райхель вручив копії вірчих грамот заступнику міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олени Зеркаль. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Під час зустрічі було констатовано високий рівень двосторонніх українсько-німецьких відносин, а також взаємне прагнення їх подальшої активізації. Сторони також обговорили питання регіональних проблем», - сказано в повідомленні.

Зеркаль наголосила про практичну допомогу німецької сторони в питанні реалізації внутрішніх реформ в Україні.

Нагадаємо, в серпні свій пост залишає посол України в Туреччині Сергій Корсунський. Він займав цю посаду протягом 8-ми років.

Як повідомлялося, раніше з посади посла Росії в Україні звільнили Михайла Зурабова, яку він займав більше шести років. Варто відзначити, що на посаду посла України в Росії замість Зурабова пророкували Михайла Бабича, який зараз займає посаду повпреда президента в Приволзькому федеральному окрузі. Бабич — виходець з силових структур, служив в ВДВ і військах КДБ, а також керував корпорацією «Антей», недовгий час був помічником глави прикордонної служби ФСБ. З 2003 по 2011 рік був депутатом Держдуми.

Тимчасовим повіреним, тим часом, призначений Сергій Торопов, який працював в 2008 році в посольстві Росії в Латвії. Тоді з посольством був пов'язаний шпигунський скандал і одного із співробітників російського диппредставництва визнали персоною нон грата і вислали. Справу було пов'язано зі шпигунством, проте причетність Торопова, який працював секретарем в посольстві, була на той момент не доведена, ім'я чиновника не називалося.