ОБСЄ: До Луганська рухається колонна з 30 військових машин гібридної армії

Ілюстративне фото
Фото: Facebook / Юрій Мисягін

СММ ОБСЄ продовжує стикатись з послідовним перешкоджанням діяльності міжнародних спостерігачів з боку збройних формувань Російської Федерації

Протягом 2 жовтня збройними формуваннями Російської Федерації було здійснено 34 обстріли, у 8 випадках застосовувалось озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями: 120 мм та 82 мм міномети. Про це сказано у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ від 2 жовтня 2018 року, на тимчасово окупованій території Луганської області в районі Олександрівська зафіксовано колонну з близько 30 військових транспортних засобів, в тому числі трьох бронетранспортерів та двох командно-штабних машин, що рухалась в напрямку Луганська.

На окупованій території Донецької області БПЛА СММ зафіксував танк Т-64, розміщений біля житлового будинку у Верхньошироківському, що є не лише грубим порушенням домовленостей про відведення озброєнь, але й черговим прикладом того, як збройні формування Російської Федерації ведуть бойові дії, прикриваючись мирним населенням.

СММ ОБСЄ продовжує стикатись з послідовним перешкоджанням діяльності міжнародних спостерігачів з боку збройних формувань Російської Федерації. У звіті СММ, від 2 жовтня 2018 року, висвітлені факти не допусків представників Місії для проведення моніторингу у районах Заїченка, Новоазовська, Тавричеського, Безіменного та Соснівського.

Протягом 2 жовтня 2018 року українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання наступних ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях:

- Мар'їнка – проведення аварійно-відновлювальних робіт на газорозподільній станції та магістральному газоводі;
- Залізне – проведення аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі 3-ї черги фенольного заводу;
- Авдіївка – проведення ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців; забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС); проведення аварійно-відновлювальних робіт Південно-Донбаського водоводу.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу в ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.