Окупанти почали займатися розпродажем кримських санаторіїв

З травня до почату червня «мінекономрозвитку» півострова провело близько 40 показів санаторіїв потенційним інвесторам

Можлива ціна реалізації 11-ти кримських санаторіїв, які передали для продажу міністерству економічного розвитку республіки, складе 1,5-2 мільярда рублів. Про це повідомив «очільник відомства» Андрій Мельников, пише видання «Новости Крыма».

Мельников підтримав пропозицію депутатів Держдуми забезпечити анонімність іноземним інвесторам, що приходять на півострів.

«У робочому порядку провели оцінку, скільки ці санаторії стоять. За попередніми розрахунками, можлива ціна їх реалізації - від півтора до двох мільярдів рублів в сукупності», - сказав він.

За словами Мельникова, частина з цих санаторіїв є об'єктами культурної спадщини і будівлі, розташовані на їх території, потребують реставрації. Ще частина мають туберкульозний статус. «Це означає, що інвестор, який купить цей об'єкт, понесе чималі витрати на дезактивацію території, в залежності від ступеня ризиків, яка буде виявлена за результатами мікробіологічних досліджень», - сказав він.

З травня до почату червня «мінекономрозвитку» провело близько 40 показів санаторіїв потенційним інвесторам. Мельников зазначив, що виручені від продажу першого санаторію кошти планується направити на проведення кадастрових робіт, оцінки та підготовки до продажу. «Тому що у нас, очевидно, існує дефіцит фінансових коштів, і навіть ті витрати, які необхідно понести для проведення кадастрових робіт та оцінки, ми пропонуємо потенційному покупцеві взяти на себе», - уточнив міністр.

Як повідомлялось, станом на 31 травня на території окупованого Криму лише 52 пляжам видано експертні висновки про відповідність санітарним правилам.

Дивіться також фоторепортаж «Главкома» «Вже четвертий рік мертвий сезон. Нові фото порожніх кримських пляжів»