Окупована Луганщина залишається без водопостачання

Ремонтні роботи, архівне фото

Водопостачання було припинене через прорив

На непідконтрольній Україні території Луганської області 17 квітня було припинене водопостачання. Станом на четвер, 19 квітня, його не вдалося відновити.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що водопостачання було припинене через прорив.

 «Водопостачання населенню Луганської області Петровським водоводом, яке було припинене з 17.04 через прорив, не відновлене. Обстеження частини водоводу на контрольованій території показало, що аварія сталася на непідконтрольній території. Провести обстеження неконтрольованої частини поки не вдається», - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, 17 квітня була обстріляна колона автомобілів фільтрувальної станції, постраждали п'ятеро працівників підприємства.

Як відомо, від роботи  станції залежить водопостачання як окупованих територій (у тому числі Донецька), так і підконтрольної Україні частині Донецької області. Розташована ДФС в т. зв. «сірій зоні», і її територія регулярно потрапляє під обстріли.

Вчора без води залишилися Авдіївка та частина окупованої Донеччини

Нагадаємо, раніше співробітники Донецької фільтрувальної станції потрапили під обстріл зі стрілецької зброї. В результаті обстрілу було пошкоджено автомобіль, кулі пробили радіатор.