Операція Orbital: Британія продовжила на три роки навчання українських військових

Велика Британія продовжує вишкіл військових України

За програмою тренувального курсу Міністерства оборони Великої Британії в Україні вже було підготовлено більш ніж 17,5 тисяч українських військових

Велика Британія ще на три роки, до 2023 року, продовжила навчальну місію Orbital для українських військовослужбовців. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Міністерство оборони Великої Британії подовжило термін навчально-тренувальної операції Orbital – «Розбудова партнерства – Україна» до березня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Так, програмою операції передбачено проведення фахової підготовки для тисяч українських військовослужбовців.

Повідомляється, що відтепер активне навчання проводитиметься і з корабельним складом ВМС України.

За програмою тренувального курсу Міністерства оборони Великої Британії в Україні вже було підготовлено більш ніж 17,5 тисяч українських військових. Фахівці оборонної справи Сполученого Королівства відзначили популярність і дієвість британської місії військового вишколу в Україні. 

Здійснення операції «Орбітал» в Україні було започатковане 2015 року британськими фахівцями військової справи. До програми британської місії військового вишколу для особового складу Збройних сил України попервах входила певна низка тренувальних курсів, поміж яких було визначення замінованих територій та ідентифікація мін та вибухових пристроїв. У початковому курсі, який викладали британські офіцери українським військовим, були також засадничі моменти, пов’язані із наданням медичної допомоги пораненим, бойові навички піхоти та логістичне забезпечення

Раніше повідомлялося, що британські інструктори розпочали підготовку українських морських піхотинців. Основна мета навчально-тренувальної місії - підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Навчання будуть проводитись за чотирма напрямками: курс підготовки молодшого сержантського складу, курс розвідки, курс контр-снайперської боротьби та курс ведення бойових дій у нічний час.