Опоблок обіцяє, що після підвищення тарифів влада буде масово виселяти людей із квартир

На думку нардепа, влада свідомо створює ситуацію, коли більшість населення не зможе оплачувати комунальні послуги

З 1 липня в Україні в два рази дорожчають опалення й гаряча вода. Таке різке підвищення тарифів призведе до масових неплатежів за «комуналку», наслідком чого будуть виселення з квартир за борги,-  вважає народний депутат від Опозиційного блоку Микола Скорик. На його думку, влада вибудовує схему, яка дозволить їй скуповувати квартири українців за безцінь.

 «Підвищуючи тарифи в два рази, уряд свідомо ставить своїх громадян перед вибором - або не платити за «комуналку», або померти з голоду. Звичайно, люди перестануть платити, і підуть позови в суди, через які влада буде відбирати в неплатників житло. Так вибудовується схема, яка дозволить чиновникам із влади скуповувати квартири за безцінь», - заявив Скорик.

 Політик нагадав, що лише місяць тому суд відібрав у жителя Луцька квартиру за борги по «комуналці». «Але ж це були ще старі тарифи. Що ж говорити про нові? Хто в змозі платити 2 тисячі за опалення або 85-90 гривень за «куб» гарячої води? Тільки міністри, які прийняли таке рішення», - додав він.

 На думку Скорика, влада свідомо створює ситуацію, коли більшість населення не зможе оплачувати комунальні послуги. «У цій ситуації люди або самі будуть продавати житло, або його будуть у них відбирати. А скуповувати будуть ті, хто при владі й у кого є гроші. Уже зараз у деклараціях багатьох чиновників по п'ять, а то й по десять квартир. І вони добре знають, що скуплене за безцінь житло - найкраще капіталовкладення», - пояснив він.

Микола Скорик упевнений, що підвищення тарифів не обґрунтоване економічно. «Україні для опалювального періоду вистачає газу власного видобутку. Його ціну підняли до ціни імпортного газу й заявляють, що це економічно обґрунтована ціна. Але не може бути однаковою ціна газу, видобутого в Полтавській області, і газу, який пригнали по трубах з Німеччини або Сибіру. Український газ однозначно має бути дешевший, і якщо його ціна завищена, це означає, що хтось кладе різницю до своєї кишені. А оплачувати цей узаконений рекет мають звичайні громадяни», - пояснив він.

 «Опоблок вимагає від влади скасувати подорожчання опалення та інших тарифів. Ми звернулися з цього питання до судів і сподіваємося досягти результату. Узаконене пограбування людей потрібно зупинити», - резюмував політик.

 Нагадаємо, 9 червня Нацкомісія з питань регулювання в галузі енергетики й комунальних послуг затвердила нові тарифи на опалення й гарячу воду. Згідно з цим рішенням, з 1 липня ціни на них зростуть у середньому по країні в 1,94 раза, а в окремих регіонах - більш ніж в два рази. Так, у Києві опалення опалювальної площі дорожчає з 16 до 33 грн, а 1 кубометр гарячої води - з 41 до 83 грн.