Ощадбанк знизив ставки за депозитами фізосіб

Ощадбанк

Минулого року Ощадбанк показав найбільший серед банків приріст за строковими вкладами населення

Державний Ощадбанк до кінця лютого знизить процентні ставки на 1,5-1,75 процентного пункту за депозитами в гривні, 1-1,25 п.п. – в доларах і 0,5-1 п.п. в євро.

Це вже п’яте зниження Ощадбанком депозитних ставок, йдеться у повідомленні прес-служби банку.

Відомо, що на початку 2016 року Ощадбанк розпочав поступове зниження ставок за кредитами для мікро-, малого та середнього бізнесу, в рамках програми «Соціальне підприємництво» існує можливість отримання кредиту за процентною ставкою від 5% річних.

«Час високих ставок остаточно минув. Україна потребує перезапуску економіки. Бізнес чекає дешевих ресурсів, і завдання банківського ринку – піти йому назустріч», – заявив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Також повідомляється, що  в 2016 році банк демонстрував найбільший серед банків приріст за строковими вкладами населення: портфель строкових депозитів збільшився на 13,7 млрд грн і станом на кінець року досяг 51 млрд грн. У січні поточного року приріст строкових вкладів склав понад 1 млрд. грн.

Ощадбанк завершив 2016 рік з прибутком в 468 млн грн.

Як повідомляв «Главком», нещодавно Кабінет міністрів України вирішив докапіталізувати державний Ощадбанк та Укрексімбанк відповідно на 3,5 млрд грн і 3 млрд грн шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики та обміну їх на акції нової емісії.