Освітній проект: Луганська та Львівська області обміняються вчителями

Планується, що у жовтні Львівська та Луганська області обміняються вчителями – по 50 педагогів з кожної області поїдуть навчати дітей до іншого регіону

Міністр освіти Лілія Гриневич підтримала ідею обміну вчителями між Луганською та Львівською областями, повідомляє прес-служба МОН.

Планується, що у жовтні Львівська та Луганська області обміняються вчителями – по 50 педагогів з кожної області поїдуть навчати дітей до іншого регіону. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич схвалила цю ідею та пообіцяла, що МОН у межах свої повноважень підтримає цей проект. Про це йшлося на обласній серпневій конференції педагогічних працівників «Створення умов для нової української школи на Луганщині».

26 серпня 2016 року міністр освіти і науки України відвідала з робочим візитом Луганську область. Зокрема, в рамках візиту міністр взяла участь у роботі обласної серпневої конференції педагогічних працівників «Створення умов для нової української школи на Луганщині».

«Луганщина відкрита до цілісної незалежної України, і ця цілісність будується на рівні взаємозв’язків людей, громадян України. Нам потрібно менше думати лише регіональними відмінностями, а більше думати про те, що для нас є спільним. Ідея голови Луганської ОДА щодо обміну вчителями, коли 50 учителів з Львівщини приїдуть на Луганщину, а 50 луганських учителів поїде на Львівщину, і спробують працювати там у школах – це не просто ідея, яка допоможе нам у підвищенні кваліфікації педагогів, це вплине на налагодження відносин між громадянами з різних регіонів країни», – зазначила Лілія Гриневич.