Падіння доходів: українці стали обирати продукти за ціною, а не якістю

Продуктовий магазин

Падіння доходів громадян дуже сильно «викривляє» їхній раціон

Для населення України визначальним фактором при виборі продуктів стала ціна, а не якість і корисні властивості. Таку думку висловила керівник відділу тестувань «Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій.

«Для населення найголовнішою вимогою стає ціна продукції, а не її якість, її безпека», - зазначила експерт.

За її словами, крім того, падіння доходів громадян дуже сильно «викривляє» їхній раціон. Більшості населення стають абсолютно недоступні не тільки морська риба, а й інші важливі білки і вітаміни, що містяться в дорогих продуктах.

«Якби не було такого великого попиту на дешеві продукти, не було б і стільки стихійної торгівлі і таких дуже серйозних порушень, які зараз є з продуктами харчування», - додала експерт.