Палестина шукатиме підтримки в Генеральної Асамблеї щодо статусу Єрусалиму

Палестина вимагає від США скасувати визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

Палестинці будуть задіювати новий механізм співпраці з ООН, якщо США заблокують резолюції в Раді Безпеки

Керівництво Палестинської автономії планує звернутися за підтримкою до Генеральної Асамблеї ООН у питанні статусу Єрусалиму. До такого кроку Рамалла може вдатися, якщо США заблокують резолюцію Ради Безпеки ООН, якою мають визначити статус Єрусалиму як невизначений. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Про таку можливість повідомив у виданні Arab News постійний представник Палестини при ООН на фоні майбутнього голосування по проекту резолюції, який запропонував Єгипет. Проект говорить про те, що будь-які рішення чи кроки, що мають на меті змінити характер, статус чи демографічний склад священного міста Єрусалим, не мають жодного юридичного ефекту і нікчемні із точки зору міжнародного права. Очікується, що США заветують дану резолюцію на фоні рішення Дональда Трампа від 6 грудня 2017 року визнати Єрусалим в якості столиці держави Ізраїль.

Окрім того посол Ріяд Мансур заявив про те, що делегації Палестини і Єгипту максимально взаємодіяли із членами Ради Безпеки ООН, щоб забезпечити підтримку відповідному проекту резолюції. Так були враховані побажання європейців щодо уникнення згадування США і не використання таких слів як «засуджуємо». Якщо резолюція буде заблокована в Раді Безпеки ООН палестинці планують скликати позачергову сесію Генеральної Асамблеї і використати механізм резолюції «Єдність заради миру» (1950 року) для того, щоб поставити під сумнів рішення Ради Безпеки.