Парубій став на захист Гройсмана, який «не порушував регламент»

Сам Парубій намагається більше систематизувати роботу по законах

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевняє, що його попередник, нинішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман не порушував регламент, ставлячи законопроекти на розгляд за скороченою процедурою та використовуючи сигнальне голосування.
«Скорочена процедура передбачена регламентом. Тому Володимир Гройсман тут нічого не порушував», - заявив він в інтерв’ю Українській правді.
Також, за його словами, не було порушення регламенту і при поверненні на голосування. «Це норма передбачена регламентом. Ми її ввели тоді, коли боролися з «кнопкодавством», щоб мати можливість повернутися до голосування, якщо когось немає на місці», - сказав Парубій.
Він зазначив, що сигнальне голосування — це також норма, яка передбачена регламентом, хоча мало хто про це знає.
Парубій зізнався, що самі він набагато рідше використовує сигнальне голосування, намагається більше систематизувати роботу по законах. «Часто навіть закликаю депутатів, щоб був розгляд по повній процедурі, бо розумію, що без детального та ґрунтовного обговорення важко вийти на якісний законопроект і його доведеться потім міняти. Але разом з тим, коли на розгляді декомунізаційні закони, коли йде мова про питання національної безпеки, я пропоную депутатам голосувати за основу і в цілому. Тому що, наприклад, питання перейменувань вже попередньо узгоджені з місцевою громадою, а затягування з питаннями нацбезпеки та оборони може зупинити, наприклад, постачання армії під час війни. Як це в нас було з законопроектом № 4288, який спрощує закупівлі в армії, і прийняття якого супроводжувалося великою дискусією. Як голова Верховної Ради я завжди пам'ятаю, що це парламент, який працює в час війни. І на ньому є величезна відповідальність. І коли мені волонтери пишуть у facebook вночі, що армія не буде забезпечена без прийняття цього закону, то я на сесії звертаюся з проханням до депутатів підтримати мою пропозицію і прийняти в цілому», - сказав голова ВР.