Передача справ Майдану лише затягне розслідування – Холодницький

Назар Холодницький

За словами Холодницького, будь-які зміни слідчих або прокурорів призводять до затягування розслідування

Передача справ Майдану в інші руки затягне час. Про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький сказав в ефірі телеканала «112 Україна».

«Є практика – і прокурорська, і слідча, – що будь-які зміни слідчих або прокурорів можуть призвести і призводять до затягування в розслідуванні, оскільки якщо прийдуть нові прокурори і слідчі, то їм треба час для входження в курс справи. Пам'ятаю заяви, що там більше 5 тис. томів проваджень, якщо в день вивчати по 10–15 томів, то уявіть, скільки треба вивчати», – сказав глава САП.

Нагадаємо, департамент спеціальних розслідувань ГПУ було реорганізовано, а для активізації та завершення досудового слідства щодо екс-президента Віктора Януковича і його оточення створили Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Розслідування злочинів проти Майдану залишаються у віданні департаменту спецрозслідувань під керівництвом Сергія Горбатюка, який хоче розслідувати ці справи ще 2-3 роки, і його нібито підтримують адвокати героїв Небесної сотні.

Також генпрокурор Юрій Луценко допустив передачу справ Майдану до Міжнародного кримінального суду.

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив начальником новоствореного Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, Дмитра Басова.

При цьому Луценко зазначив, що в управлінні Горбатюка лишаються всі справи Майдану і всі співробітники, котрі над ними працювали.

Відомо, що вчора Горбатюк, який розслідував справу Януковича, пішов на лікарняний.