Перестрілка на Закарпатті: затримано кількох учасників «розбірок»

Місце перебування ще кількох учасників перестрілки встановлюється

Деяких учасників перестрілки, що сталася на Закарпатті ввечері 30 серпня, вже затримано. Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
«Ці чотири людини, які дістали по ранення, перебувають у лікарні. Їхні особи встановлено, вони дають свідчення. Що стосується інших учасників, то там їх залишилося кілька людей. Деяких з них затримано, місце решти встановлюється», – сказав він в ефірі телеканала «112 Україна».
За його словами, у зв'язку з даним інцидентом прикордонники вжили заходів з посилення охорони кордону.
«Ми спільно з Нацполіцією змогли встановити особи цих людей. Це дійсно люди, які потрапляли в поле зору як можливі контрабандисти. Підтверджується інформація, яку озвучив губернатор Закарпатської області, що це були розбірки через гроші, оскільки ту партію сигарет, яку намагалися переправити через кордон, прикордонники виявили та вилучили, у контрабандистів виникли між собою проблеми», – додав Слободян.
Нагадаємо, що ввечері 30 серпня біля смт Солотвине сталася перестрілка на автозаправці. В результаті поранення дістали четверо чоловіків, один з них у тяжкому стані. Поліція вже встановила особи учасників конфлікту.
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що один з учасників перестрілки – чинний депутат Тячівської районної ради від «Єдиного центру».
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15-2 ч. п. 12 ст. 115 КК України. В області введено оперативний план «Сирена». У деяких районах виставлено мобільні пости.