Під Бахмутом зруйнували пам'ятник нацгвардійцям, загиблим у страшній аварії

Фото: tyzhden.ua

Пам'ятник було встановлено 20 жовтня 2016 року

У ніч на 25 серпня, невідомі пошкодили пам'ятний знак загиблим військовослужбовцям батальйону ім. Сергія Кульчицького Національної гвардії України, які загинули у ДТП на трасі між Бахмутом та Слов'янськом Донецької області у січні 2015 року. Про це повідомляє «Тиждень».

Пам'ятник було встановлено 20 жовтня 2016 року за ініціативи командира взводу з позивним «Елвіс», силами волонтерів, військовослужбовців, а також представниками влади Бахмута.

Нагадаємо, ввечері 5 січня 2015 року на трасі Слов’янськ-Бахмут військовий автомобіль КрАЗ зіткнувся з автобусом «Богдан», в якому нацгвардійці їхали на ротацію. На місці загинули 12 бійців, ще 22 отримали травми. Згодом ще один боєць з числа постраждалих внаслідок ДТП на Бахмутській трасі в Донецькій області помер від отриманих травм у столичній лікарні.

Як повідомляв «Главком», 24 серпня стало відомо, що у Києві облили фарбою пам'ятник героям АТО, ввечері його намагалися підірвати. За даними поліції, внаслідок вибуху неподалік від пам’ятника воїнам АТО 24 серпня ніхто не постраждав. Поліція кваліфікувала інцидент за статтею «хуліганство», розпочато кримінальне провадження.