Під час обшуку в «Хрещатику» вилучено документи та матеріальні носії інформації

Група фіктивних підприємств на основі підроблених документів отримала кредити в «Хрещатику» на понад 40 млн доларів

Досудовим розслідуванням встановлено, що група підприємств з ознаками фіктивності безпідставно на основі підроблених документів отримала кредити в ПАТ «КБ «Хрещатик» на суму понад 40 млн доларів США. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
«У подальшому частина вказаних грошових коштів через фіктивні підконтрольні підприємства були спрямовані на погашення заборгованості за їхніми кредитними договорами з метою виведення з під застави високоліквідного майна іпотекодавців», - йдеться у повідомленні.
При цьому зазначені операції з погашення кредиторської заборгованості та виведення іпотечного майна із-під застави було проведено працівниками ПАТ «КБ «Хрещатик» за один день, зазначає ГПУ.
Такі дії службових осіб банку призвели до суттєвого порушення нормативно-правових актів Національного банку України, у зв’язку з чим Правлінням НБУ 05.04.2016 віднесено банк до категорії неплатоспроможних.
Вказане кримінальне провадження розслідується слідчими органів Національної поліції.
31 травня на підставі ухвал суду слідчими проведено обшуки у приміщеннях ПАТ «КБ «Хрещатик» у ході яких виявлено та вилучено документи та матеріальні носії інформації, які підтверджують злочинну діяльність.
На даний час досудове розслідування триває.