Після Криму Росія залишила без світла ще й Далекий Схід

Через енергоаварію без світла залишилися понад 1,5 млн жителів Далекого Сходу

Велика аварія в енергосистемі на Далекому Сході тимчасово залишила без світла у вівторок понад 1,5 млн людей. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Енергоаварія зачепила понад 1,5 млн осіб. Аварія сталася о 14:07 і остаточно всі споживачі були підключені о 17:56. На даний момент всі системи працюють нормально», - сказав головний диспетчер регіонального диспетчерського управління енергосистеми Амурської області (філія АТ «СО ЄЕС») Борис Васильєв.

В Амурській області без енергопостачання залишилися 439 тис. осіб, в Південній Якутії - 39 тис. осіб, Хабаровському краї і ЄАО - 715 тис. осіб, в Приморському краї - 430 тис. осіб.

Як повідомила прес-служба Далекосхідної розподільної мережевої компанії, через аварію відключилися п'ять високовольтних ліній на різних гідроелектростанціях. Також були знижені до нуля навантаження на Благовіщенській ТЕЦ, Зейська ГЕС знизила навантаження вдвічі - з 500 МВт до 240 МВт, і персонал ГЕС відключив гідрогенератори потужністю 225 і 215 МВт відповідно.

У Приморському краї споживачі перебували без електрики 2 год. 49 хв, в Хабаровському краї - 4 год. 3 хв, в ЄАО - 1 год. 59 хв, в Амурській області - 3 год. 23 хв, в Південній Якутії - 1 год. 17 хв.

Як повідомляв «Главком», 28 липня в Криму відбулося повне відключення електроенергії через припинення роботи усіх чотирьох ліній енергомосту.

З грудня 2015 року в анексований Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і через енергоміст із Кубані.