Поліція перекваліфікувала вибух біля посольства США на злісне хуліганство

Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди

Остаточна кваліфікація слідчими вибуху біля посольства США в Україні здійснена за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, яка кваліфікує цей акт як злісне хуліганство. Про це повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає прес-служба МВС.

Так, Князєв зазначив, що після проведення додаткового огляду місця події на території Посольства США в Україні поліція вбачає у цьому інциденті ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

«Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди. У зв’язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство», – зазначив Князєв.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

У межах даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Вибух стався 8 червня приблизно о 00:05-00:10 на вул. Авіаконструктора Сікорського, 4. До поліції зателефонував чоловік й повідомив про НП у районі посольства та парку «Нивки». Також він розповів, що на багатьох машинах спрацювала сигналізація.

Судячи з усього, злочинець кинув на територію американського посольства світлошумову гранату.

Також камери зафіксували чоловіка, який кинув вибухівку біля посольства США.