Поліція в Запорізькій області ліквідувала великий міжрегіональний конвертаційний центр

Щомісячний оборот конвертцентру становив 30 млн гривень

Поліція спільно з прокуратурою затримала ліквідувала в Запорізькій області конвертаційний центр зі щомісячним обігом у 30 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Повідомляється, що конвертаційний центр, до якого входило понад 10 фіктивних фірм, діяв на території Дніпропетровської і Запорізької областей. В рамках кримінального провадження оперативники встановили, що в даній схемі були задіяні працівники обласних управлінь фіскальної служби.

До складу конвертцентру входили як підприємства реального сектора економіки, так і фіктивні фірми, які відкривалися з метою «відмивання» коштів.

Щомісячний обіг конвертаційного центру досягав 30 млн гривень.

Правоохоронці під час обшуків вилучили у зловмисників 825 тисяч гривень, печатки, комп'ютерну техніку, чекові книжки та фінансово-господарську документацію.

На рахунки підприємств накладено арешти. Кримінальне провадження відкрито за ч. ст 2. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники податкової міліції в Дніпропетровській області спільно з Нацполіцією ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 360 млн. гривень.