Поліція прокоментувала вбивство свого колеги депутатом райради на Закарпатті

Подія кваліфікується, як вбивство з необережності

Сьогодні вночі 45-річний майор поліції загинув від кулі браконьєра, який здійснював незаконне полювання в лісі біля с.Лубня Великоберезнянського району. Вбив правоохоронця депутат Великоберезнянської районної ради. Про це проінформували у ГУНП у Закарпатській області.

За цим фактом розпочато слідство. Подія кваліфікується, як вбивство з необережності.

«Трагедія сталася сьогодні вночі в лісовому масиві поблизу с.Лубня Великоберезнянського району. Там неподалік українсько-польського кордону група осіб здійснювала незаконне полювання. Один із браконьєрів здійснив постріл із власної мисливської рушниці й влучив у 45-річного майора поліції. Він на той час перебував поза службою. Від кулі загинув на місці події», - повідомили у поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Як повідомили у поліції, особу вбивці правоохоронця встановлено. Це 39-річний житель с.Ставне Великоберезнянського району, який є депутатом Великоберезнянської районної ради. У поліції зазначили, він сам повідомив у поліцію про те, що сталося під час полювання.

Вирішується питання про обрання фігуранту справи міри запобіжного заходу. Зброю вилучено. Триває слідство. Обставини трагедії з'ясовуються. Слідчо-оперативна група працює на місці події.