Поліція відкрила провадження через смерть у лікарні учасника АТО

Тіло померлого, який перебував на обліку в лікувальному закладі, направлене на судово-медичну експертизу

Поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження через смерть у лікарні учасника бойових дій на Донбасі Володимира Близнюка. Про це «Радіо Свобода» повідомили 9 липня в Криворізькому відділенні поліції.

За інформацією з поліції, провадження відкрили за частиною 1 статті 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України з позначкою «раптова смерть». У поліції зазначили, що наразі тіло померлого, який перебував на обліку в лікувальному закладі, направлене на судово-медичну експертизу.

Як відомо, у ніч з 7 на 8 липня у Кривому Розі помер учасник бойовий дій на Донбасі Володимир Близнюк, який раніше оголошував голодування «через недбальство лікарів». За даними рідних, чоловік помер у 16-ій лікарні Кривого Рогу.

Як повідомила виданню криворізька волонтерка Юліана Березуцька, активісти звернулися до виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та народних депутатів з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради, здійснити детальну перевірку щодо смерті Володимира Близнюка та оприлюднити висновок щодо дій працівників комунального закладу «Криворізька міська лікарня №16».

У 16-й міській лікарні офіційно ситуацію поки не коментують.

Учасник бойових дійна Донбасі криворіжець Володимир Близнюк оголосив голодування 27 червня, коли потрапив на лікування до 16-ї міської лікарні. За заявами колишнього бійця, у закладі йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які необхідно було придбати власним коштом. 29 липня на своїй сторінці у Facebook чоловік повідомив, що припиняє голодування, адже ліки йому вже надані «якимось фондом».

Володимир Близнюк служив у зоні бойових дій на Донбасі в складі 17-ї танкової бригади. Після демобілізації й повернення до Кривого Рогу займався правозахисною діяльністю.

До слова, учасниця нападу на «кіборга» у Києві отримала умовний строк.