Поліція відкрила справу щодо сутичок під Апеляційним судом Києва

На трьох затриманих біля суду активістів складені адміністративні протоколи

Поліція відкрила кримінальні провадження щодо сутичок біля Апеляційного суду в Києві в суботу, 1 жовтня. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.
«Відкрито кримінальне провадження за ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», — сказано у повідомленні.
Окрім того, на трьох осіб складені адміністративні протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Нагадаємо, сьогодні біля Апеляційного суду Києва, де розглядають обрання міри запобіжного заходу підозрюваним у розстрілі двох правоохоронців, при спробі активістів прорватися через кордон поліції виникла сутичка. Чотирьох активістів було затримано та доправлено до Солом’янського управління поліції. В одного з них вилучили ніж.
Як повідомлялося, в Апеляційному суді Києва обирають новий запобіжний захід Віті Заверусі, Андрію Романюку та Євгену Кошелюку.
4 травня у Києві стався напад на одну з АЗС, де нападники розстріляли правоохоронців. Дії зловмисників кваліфіковано за ст.27, ст.348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).