Поліція відзвітувала про розкриття замаху на вбивство Радковського

Заступник голови Одеської облради Олег Радковський у лікарні після замаху на його життя

Особи зловмисників встановлені - це 23-річний мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області

Правоохоронці заявили про розкриття замаху на вбивство заступника голови Одеської облради Олега Радковського.

Про це сьогодні, 13 жовтня, повідомив очільник поліції Одещини Дмитро Головін. За його словами, особи зловмисників були встановлені - це 23-річний мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області. Наразі правоохоронців провели понад 30 обшуків у помешканнях, автомобілях, гаражах та офісах, які використовували зловмисники, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Одеській області.

«Вилучено 10 одиниць вогнепальної та 7 одиниць травматичної зброї, понад 600 набоїв різного калібру, 17 засобів зв’язку, маски та комплекти одягу працівників поліції, автомобільні держномери та понад 30 гр. наркотичної речовини», - зазначив Головін, додавши, що слідство розглядає також кримінальні зв’язки виконавців замаху.

Відповідно до висновків балістичної експертизи, вилучений у одного зі зловмисників карабін співпадає зі зброєю, яку зловмисники використовували під час вчинення замаху, Вилучена під час обшуків зброя та набої направлені на експертне дослідження. За результатами експертиз відносно інших фігурантів, у яких була вилучена заборонена до обігу зброя та боєприпаси, буде прийнято рішення про внесення відомостей до ЄРДР.

Очільник одеської поліції повідомив, що зловмисники ретельно готувалися до злочину і навіть замінили номерні знаки на автомобілі «КІА» на заздалегідь викрадені з іншого авто. «Не виходячи з машини вони дочекались, доки потерпілий вийде з ресторану на вулицю. Саме після цього нападники здійснили у його бік декілька пострілів з вогнепальної зброї та з місця події зникли», - зазначив Головін.

Як повідомляв «Главком», 4 жовтня у центрі Одеси стався замах на першого заступника голови Одеської облради, колишнього нардепа від «Батьківщини» Олега Радковського.

Кілери зробили чотири постріли в спину депутату. У Радковського - поранення руки, ноги і хребта в районі попереку. Кулю з хребта лікарі тоді витягти не змогли. 

Партія «Батьківщина», членом якої є потерпілий, зробила заяву, зв'язавши замах з політичною діяльністю Радковського і з наближенням виборів в об'єднаних територіальних громадах.