Політики та експерти спробують відповісти, що буде після АТО

Круглий стіл пройде в рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію»

30 квітня АТО буде переформатована в Операцію Об’єднаних сил. Перехід до іншого формату оборони відбудеться відповідно до ухваленого парламентом закону про реінтеграцію.

Про те, які це матиме наслідки для України, йтиметься у вівторок, 24 квітня, у Верховній Раді України на круглому столі «Війна, мир, реінтеграція: що буде після АТО?».

Серед учасників заходу - політики, дипломати, експерти. Зокрема, народні депутати Григорій Немиря та Вадим Денисенко, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, Надзвичайний та Повноважний посол України Роман Безсмертний, журналіст Павло Казарін, аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Марія Золкіна та інші обговорюватимуть новітні виклики, з якими може зіткнутися Україна, даючи відсіч збройній агресії РФ, а також військові, політичні, дипломатичні та інші аспекти реінтеграції.

Круглий стіл пройде в рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Це вже третій захід Національної платформи. Її ініціаторами є незалежні українські громадські організації, серед них Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр з проблем безпеки та розвитку, Платформа соціальних та гуманітарних інновацій «Єдиний координаційний центр», громадський марафон #Навіщо_Нам_Бути_Разом?, в партнерстві з комітетом Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, міністерствами закордонних справ Швейцарії, Фінляндії та Німеччини.