Помер скандально відомий екс-нардеп

Роман Забзалюк

Причиною смерті екс-нардепа став рак

На 59-му році життя помер колишній народний депутат України Роман Забзалюк.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політолог Федір Левченко.

«На 59-му році життя, помер екс-народний депутат України, екс-керівник Миколаївської облорганізації ВО «Батьківщина» Роман Забзалюк», — написав Левченко.

За його словами, причиною смерті екс-нардепа став рак.

Роман Забзалюк народився у Львові. Учасник війни в Афганістані. У Раді був членом комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

23 грудня 2011 року Забзалюк оголосив про вихід зі складу фракції «Батьківщина» 10 січня 2012 року він увійшов до складу депутатської групи «Реформи заради майбутнього». Проте 8 лютого 2012 року заявив, що його перехід був формальним і він отримав за нього $450 тис. від нардепа Ігоря Рибакова. Забзалюк назвав інцидент спробою привернути увагу до проблеми «тушок».

3 грудня 2013 року Забзалюк заявив про складання своїх депутатських повноважень у зв'язку з незгодою з ситуацією, що склалася в Україні. заявивши при цьому, що «причина в тому, що я бачу, що окремі представники політичних сил - як з одного боку, так і з іншого - штовхають країну, фактично, на пряму конфронтацію, і на кровопролиття». Потім він відкликав заяву про здачу мандата .

Фракція «Батьківщина» 16 січня 2014 року виключила Забзалюка зі своїх лав.