Порошенко ініціює створення військового суду

Одночасно з проектом закону про Антикорупційний суд Порошенко планує внести проект закону про військовий суд

Президент Петро Порошенко заявив, що після надання йому відповідних пропозицій від парламенту внесе до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд, а також проект закону про військовий суд. Про це він розповів, виступаючи на церемонії прийняття присяги суддями Верховного суду.

«На черзі ухвалення ще низки законів про зміни в системі правосуддя, включаючи закон про Антикорупційний суд - я наголосив, що чекаю від Верховної Ради подання проекту, на базі якого я внесу свої пропозиції до ВР і визначу їх як невідкладні. Одночасно з проектом (закону - ред.) про Антикорупційний суд я планую внести проект закону про військовий суд», - сказав Глава держави.

Крім того, він зазначив, що необхідно також ухвалити нові закони про адвокатуру, про правову освіту тощо.

Раніше сьогодні стало відомо, Порошенко підписав указ про призначення 114 суддів нового Верховного суду України.

Як повідомлялось, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільний і кримінальних справ визнав прикордонника Сергія Колмогорова невинуватим у вбивстві цивільної особи під Маріуполем 7 вересня 2014 року і звільнив його з-під варти в залі суду. Президент Петро Порошенко привітав рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ відправити на перегляд справу Колмогорова.