Порошенко підпише законодавчу ініціативу щодо членства України в НАТО

Президент України Петро Порошенко проводить у п'ятницю переговори з президентом Литви Далею Грибаускайте

Порошенко та Грибаускайте сьогодні обговорюють підготовку до саміту Україна-ЄС та подальшу співпрацю з НАТО

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати законодавчу ініціативу Верховної Ради щодо членства України в НАТО. Про це повідомив у Twitter речник Глави держави Святослав Цеголко.

«Я підпишу законодавчу ініціативу парламенту щодо членства України в НАТО», - цитує президента його речник.

Зі слів Порошенка, «сьогодні треба говорити не про формальну подачу заявки, а про те, що ми маємо зробити для членства в НАТО».

При цьому президент Литви Даля Грібаускайте, з якою Порошенко зустрівчя сьогодні в Харкові, заявила, що «більшість реформ, які ви здійснюєте для євроінтеграції, потрібні і для набуття членства в НАТО».

Також президент заявив, що «сьогодні РФ блокує створення трибуналу щодо збиття літака MH17». «Це явка з повинною», - додав він.

Згідно з інформацією прес-служби президента України, Порошенко та Грибаускайте обговорять підготовку до саміту Україна-ЄС, подальшу співпрацю з НАТО, а також двосторонні відносини і посилення взаємодії для протидії російській агресії.

Згідно з програмою візиту, лідери також зустрінуться з українськими військовослужбовцями АТО, які проходили реабілітацію в Литві.

Читайте також: «Курс України на НАТО. Хто не голосував за закон (СПИСОК)»