Порошенко похвалився проривом в українському кіно

Президент привітав працівників кінематографії

Президент Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з нагоди професійного свята. Відповідне привітання розміщене на сайті глави держави.

«Радий засвідчити, що в національному кіновиробництві відбувся якісний прорив - спільними зусиллями держави і творців кіно сформовано правові засади для його розвитку, у прокат виходять різножанрові стрічки, українські митці успішно представляють нашу країну на міжнародних кінофестивалях. Упевнений, що держава і надалі сприятиме розбудові кінематографічної галузі, її конкурентоспроможності», - сказано в ньому.

Президент відзначив, що Україна нині переживає відповідальний час боротьби з російською агресією, відстоює свій європейський вибір, незалежність та територіальну цілісність. У зв’язку із цим Порошенко висловив вдячність митцям, які своїми творами «підтримують незборимий дух нації, відкривають світові мужність, гідність і честь українців, їх прагнення жити у вільній справедливій державі».

Глава держави також закликав у цей день передати особливі слова привітання режисеру Олегу Сенцову. Україна разом з усім світом продовжуватиме боротьбу за його свободу, пообіцяв він.

Порошенко побажав творцям екранного мистецтва міцного здоров’я, натхнення та самореалізації.

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає День кіно.