Порошенко похвалився, що Україна піднялася на 76 сходинку у Doing Business

Петро Порошенко

Порошенко розповів німецькій газеті про рішучі реформи

З 2013 року Україна піднялася на 76 сходинку у рейтингу Світого банку Doing Business та прагне опинитися у першій 50-ці.

Про це в інтерв’ю німецькій діловій газеті Handelsblatt заявив президент України Петро Порошенко, – повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми рішуче здійснюємо реформи аби значно покращити інвестиційний клімат. Але більше, ніж моїм словам як президента, можна довіряти оцінці Світового банку – у його рейтингу Doing Business Україна піднялася з позиції 137 до мого приходу до влади у 2013 році, на 76-ту сходинку – минулого року», – зазначив Порошенко.

За його словами, такої динаміки не продемонструвала жодна країна.

«І ми робимо все можливе, аби опинитися ближчим часом у першій 50-ці. Найголовніше – це думка інвесторів: багато впливових фірм прийшли або повернулися до України», – додав президент. 

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу. 

Порошенко зазначив, що цей законодавчий акт є довгоочікуваним, адже до цього часу діяльність товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю в Україні регулювалася законом про господарські товариства, прийнятим ще у 1991 році. За його словами, новий закон стосується більшості суб’єктів малого та середнього бізнесу і дає можливість ефективно захистити учасників таких товариств.

«На думку окремих експертів, прийняття і підписання цього закону дозволить нам значно підвищити позиції України в рейтингу Doing business. Я вже наголошую, що ми за ці три роки зробили надзвичайно великий прогрес в рейтингу, займаючи зараз 76 позицію. Але я наголошую, що ми не збираємося на цьому зупинятися», - підкреслив президент.

Очікується також, що закон дозволить значно покращити бізнес-клімат, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій, створить передумови для створення нових та розвитку існуючих підприємств. Збільшиться надійність захисту прав власності та буде забезпечено учасників ефективними механізмами запобігання та вирішення корпоративних конфліктів.

Документ вдосконалює регулювання відносин, які пов’язані із створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю. Він також усуває значні вади, які існують у чинному законодавстві, та приведе його у відповідність із нормами та концептуальними підходами, характерними для законодавчих актів Європейського Союзу та країн-членів ЄС.