Порошенко пообіцяв повернути гроші вкладникам банку «Михайлівський»

Президент взяв це питання під особистий контроль

Президент України Петро Порошенко пообіцяв вкладникам банку «Михайлівський», що голову банку буде засуджено, а вкрадені гроші – знайдено і використано для виплат вкладникам. Про це він сказав після церемонії підняття Державного прапора в Києві.
«Главу банку заарештовано, засуджено, гроші вкрадені буде знайдено, вилучено, використано для виплати вам», – пообіцяв президент.
Порошенко зазначив, що держава не отримала від банку коштів за страхування вкладів.
Він додав, що всі ті, у кого в договорах про депозити було зазначено про їхні страхування у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, отримають свої кошти, а інші гроші, які буде знайдено, використають для компенсації тим, у кого в договорах цього пункту немає.
«Ми сьогодні простежили перерахування, кваліфікували це як шахрайство, злочин, крадіжку у людей. У нас сьогодні є одне джерело – знайти вкрадені кошти та повернути їх вам», – сказав Порошенко.
Він наголосив, що взяв це питання під особистий контроль. «Я звернувся до уряду, щоб було організовано робочу групу, і в рамках робочої групи вас було поінформовано про все», – наголосив президент.