Порошенко спрямував понад 5 млрд грн на субсидії для малозабезпечених громадян

Президент підписав зміни до Державного бюджету на 2016 рік.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», яким спрямовується понад 5 млрд грн. на субсидії для малозабезпечених громадян.

Глава держави наголосив, що ці кошти спрямовуються малозабезпеченим громадянам для того, щоб надати їм допомогу у зв’язку із приведенням тарифів до ринкового рівня.

«Все підвищення держава має компенсувати малозабезпеченим громадянам. Для того, щоб не відбулося збоїв, на ці цілі виділяється додатково ще 5 мільярдів гривень», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що ще одна позиція, яка відображена у законі про Держбюджет – це збільшення соціальних стандартів в цьому році замість запланованих 6% на 10%.

Глава держави зауважив, що цього не достатньо і є розуміння того, що будь-яке зростання економіки має бути спрямоване на підвищення рівня життя, збільшення мінімальних зарплат та пенсій.

«Впевнений, що ця лінія захисту соціальних стандартів при зростанні економіки буде продовжена», - наголосив Президент.

Глава держави також нагадав, що вчора був підписаний Закон, який дозволить направити додатково понад 3 млрд грн. на відновлення інфраструктури звільненого Донбасу.