Порошенко затвердив секретарем Національної інвестиційної ради Ложкіна

Борис Ложкін

До Національної інвестиційної ради включені керівники міжнародних компаній та міжнародних фінансових організацій, які активно інвестують в Україну

Президент України Петро Порошенко затвердив персональний склад Національної інвестиційної ради.

Відповідний указ №317/2017 опублікований на сайті Глави держави.

«Затвердити персональний склад Національної інвестиційної ради», – йдеться у тексті документа.

Також додається склад Ради.

Поруч з цим, вноситься зміна до Положення про Національну інвестиційну раду, згідно з якою «у роботі Ради з правом дорадчого голосу беруть участь представники Американської торговельної палати в Україні та Європейської бізнес асоціації».

Головою Ради є Президент Петро Порошенко. До її складу увійшли Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр юстиції Павло Петренко, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, глава АПУ Ігор Райнін, заступник глави АПУ Дмитро Шимків, радник Президента України та секретар Ради Борис Ложкін.

Також до Національної інвестиційної ради включені керівники міжнародних компаній та міжнародних фінансових організацій, які активно інвестують в Україну.

Як відомо, 29 серпня 2016 року Президент видав указ, який затвердив Положення про Національну інвестиційну раду. Також тоді було призначено Ложкіна Бориса Євгеновича секретарем Національної інвестиційної ради. Йому було доручено провести консультації з представниками національних та іноземних суб’єктів інвестиційної діяльності, бізнес-асоціацій, аудиторських, юридичних компаній, міжнародних фінансових організацій і внести за результатами консультацій пропозиції щодо персонального складу Ради.

Національна інвестиційна рада є консультативно-дорадчим органом при Президентові України. Основними завданнями Ради є розробка пропозицій щодо стимулювання та розвитку інвестиційної діяльності в Україні; формування привабливого інвестиційного іміджу України; формування основних напрямів державної політики поліпшення інвестиційного клімату в Україні; стимулювання іноземних та національних інвестицій в розвиток економіки; вивчення ініціатив та потенційних пропозицій щодо інвестиційних проектів; аналіз проблем, які перешкоджають інвестуванню в економіку України; підготовка пропозицій щодо шляхів їх вирішення, зокрема щодо заходів зі сприяння захисту прав інвесторів; участь в опрацюванні проектів актів законодавства з питань інвестиційної діяльності.