Посол України в Угорщині розповіла, чого Київ очікує від Будапешта

Дипломат сподівається, що Угорщина і надалі підтримуватиме Україну в політиці невизнання анексії Криму

Посол України в Угорщині Любов Непоп в інтерв’ю «Главкому» заявила, що протягом останнього періоду двосторонні відносини між країнами розвивалися досить активно. Український дипломат вірить, що саме з її приїздом в Угорщину вони отримають додатковий імпульс. 

«І раніше, і зараз ключовим питанням залишається підтримка з боку Угорщини відновлення територіальної цілісності України, повернення миру в Україну. Для нас критично важливо, щоб Будапешт сприяв збереженню єдності в рамках Євросоюзу в тому контексті, щоб ця єдність ішла на підтримку України і було продовжено політику невизнання анексії Криму, а також санкційний тиск на Росію з метою виконання Мінських домовленостей», - повідомила Любов Непоп.

Пані Посол відзначила, що нині триває робота над розбудовою відносини в умовах нових викликів та загроз. В той же час зараз відкриваються нові можливості в контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС і початку дії зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

«Я переконана, що цей потенціал значний, але наскільки ми його використаємо, залежить від обох сторін», - зазначила Любов Непоп.