Представники Генпрокуратури відзвітують перед родинами героїв Небесної сотні

Сергій Горбатюк

Сьогодні представники генпрокуратури України доповідатимуть про перебіг розслідувань справ Майдану під час зустрічі з родинами героїв Небесної сотні. Про це журналістам повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Сьогодні ми, представники Генеральної прокуратури, будемо мати розмову з представниками родин Небесної Сотні, з адвокатами родин Небесної Сотні. Будемо звітувати про ту роботу, яка здійснювалася упродовж останнього року, та й загалом після початку розслідування цих проваджень, доповідати про розслідування, відповідати на зауваження, на недоліки, якщо будуть вказуватись, пояснювати, говорити про перешкоди, які заважають розслідуванню», - сказав Горбатюк.

Він зауважив, що, якщо керівництво дослухається до проблем, а родини Небесної Сотні підтримають ГПУ, то це буде допомагати просуванню та розслідуванню проваджень, адже їх зараз велика кількість.

«Якщо брати злочини, вчинені під час Майдану, то це понад дві з половиною тисячі епізодів розслідування. Звичайно, вже частина перебуває в суді, частина осіб під підозрою знаходиться. Багато зроблено, але ще більше треба зробити. І тому, звичайно, відверта і конструктивна розмова і про успіхи, і про недоліки дозволить усувати ці недоліки і рухатись вперед», - повідомив Горбатюк.