Премія Сахарова є дуже вчасним сигналом для Сенцова – Порошенко

Президент Петро Порошенко подякував Європейському парламенту за важливе для України рішення

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення Європейського парламенту про вручення премії Сахарова українському політв’язню Олегу Сенцову наблизить момент його звільнення.

Про це говориться на сторінці глави української держави у соцмережі Facebook.

«Дуже вчасний і заохочуючий сигнал підтримки у вкрай драматичний момент життя українського патріота. Це визнання і високе відзначення сміливості і стійкості Олега, взірець для всього світу боротьби за справедливість, гідність, європейські цінності та права людини», - сказав президент.

Він заявив, що Сенцов є «прикладом безкомпромісної боротьби, вірності переконанням, незважаючи на нелюдські репресії і тортури кремлівського режиму та цинізм російських можновладців».

«Увесь демократичний світ разом з Україною бореться за його свободу та життя. Вдячний Європейському парламенту за важливе рішення – надати престижну премію Сахарова саме українцю Олегу Сенцову», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Таке рішення ухвалили 25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту.