Президент Грузії закликав «не забувати російську мову»

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі

Георгій Маргвелашвілі розглядає російську мову як зброю, що може допомогти поверненню втрачених територій – Абхазії та Південної Осетії

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав «не забувати російську мову». Про це він заявив, виступаючи в Тбілісі на форумі народної дипломатії НАТО – Грузія.

На думку Маргвелашвілі, російська мова може сприяти громадянській інтеграції різних етнічних груп у Грузії, а також поверненню Абхазії і Південної Осетії в лоно єдиної республіки.

«Російська мова, якою ми говоримо з азербайджанцями, вірменами, абхазами і осетинами, у жодному разі не повинна бути забутою», – сказав президент Грузії. Він дав зрозуміти, що розглядає російську як «інструмент» і навіть «зброю», яку може бути використано «зовнішнім ворогом» проти національних інтересів країни, але може послужити і на благо цих інтересів і навіть стати фактором повернення втрачених територій – Абхазії і Південної Осетії.

«Ми у жодному разі не повинні випускати з рук цю інформаційну зброю, якою зараз володіємо», – заявив Маргвелашвілі.

«За допомогою російської мови можна «доставляти» наш єдиний посил абхазам і осетинам», – розкрив суть своєї стратегії президент Грузії. Він висловив упевненість у тому, що якщо Грузія «залишить абхазів і осетинів сам на сам із налагодженою пропагандистською машиною Росії», то їхня інтеграція назад у грузинське суспільство «стане нездійсненним завданням». «Саме тому російську мову не тільки не можна забувати, а й необхідно активно використовувати», – наголосив Маргвелашвілі.