Президент Румунії прилетить до України

Павло Клімкін

Клімкін та міністр Румунії з питань закордонних румунів домовилися про підготовку офіційного візиту президента Румунії до України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр Румунії з питань закордонних румунів Андреа Пестирнак домовилися про належну підготовку двосторонніх заходів високого рівня, насамперед, офіційного візиту до України президента Румунії Клауса Йоханніса.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Сторони обговорили низку питань, пов’язаних із забезпеченням прав румунської національної меншини в Україні та української національної меншини в Румунії.

Під час бесіди сторони дійшли спільної думки, що обидві громади повинні залишатися ключовим елементом співпраці двох країн.

Пестирнак під час зустрічі зазначила, що румунська сторона зацікавлена у збереженні самобутності етнічних румун, які проживають в Україні.

«Одночасно закликаємо їх бути лояльними громадянами своєї держави і підтримуємо необхідність належного володіння українською мовою всіма громадянами України», – сказала міністр.

Сторони домовилися про належну підготовку двосторонніх заходів високого рівня, насамперед, офіційного візиту до України президента Румунії Клауса Йоханніса.