«Приємно потрапити під санкції РФ» — міністр Омелян і віце-спікерка Ради Геращенко

«Політики, які не потрапили в цей список, мають задатися питанням: а що ж вони роблять в українській політиці», — написала Геращенко

Міністр інфраструктури Володимир Омелян та віце-спікер Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко прокоментували запроваджені проти них санкції Росії. 

«Засмутився, якби не потрапив до санкційного списку. Українцю бути другом Московії — ганебно. Тому втішений, що включивши мене до санкційного списку, Кремль визнав і мене, і багатьох моїх колег, людиною чіткою проукраїнської позиції», — заявив Омелян.

Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook. висловила схожу позицію щодо санкційного списку та додала, що «приємно перебувати в одному списку з пристойними людьми».

Водночас, за її словами, їй давно заборонений в’їзд до Росії, тож ці економічні санкції її не торкнуться.

«В цьому списку — вся команда Порошенка, в тому числі і його син. Хороша оцінка роботи українського президента Кремлем. Взагалі вважаю, що політики ,які не потрапили в цей список, мають задатися запитанням : а що ж вони роблять в українській політиці», — написала Геращенко.

Вона пояснила, що Порошенка та прем’єра Володимира Гройсмана у списку немає, адже проти перших осіб держави санкції не запроваджуються. 

Нагадаємо, Росія ввела санкції проти 322 громадян і 68 компаній України.

У списку санкцій десятки народних депутатів, міністрів, керівництво Адміністрації президента та кілька кандидатів у президенти.