Прикордонники пояснюють величезні черги на кордонах із Польщею напливом туристів

ukr.media

Багато українців на вихідних відпочивали в Польщі

Черги з десятків автівок, що утворилися на кордонах із Польщею, зумовлені великою кількістю охочих провести вихідні в цій європейській країні. Про це  «Главкому» повідомив помічник Голови Держприкордонслужби України, прес-секретар Олег Слободян.

«Скупчення має сезонний зміст. Зараз вже починається літо, збільшується кількість людей,які виїжджають з України на відпочинок до європейських країн. Плюс – вихідні дні», - зазначив він.

За словами Слободяна, працівники Держприкордонслужби в цих пунктах пропуску активно працюють, аби якомога швидше роз'язати цю проблему.

«Думаю, впродовж доби скупчення будуть ліквідовані і всі успішно перетнуть державний кордон України», - додав він.

Як повідомлялось, сьогодні вранці на кордоні України й Польщі у шести пунктах пропуску у Волинській і Львівській областях утворилися черги, у яких стояли 700 автомобілів. Зокрема, ускладнення виникли на пунктах пропуску «Устилуг – Зосін», «Угринів – Долгобичув»,«Шегині – Медика» , «Рава-Руська – Гребенне» «Краковець – Корчова» «Грушів – Будомєж». При цьому в інших пунктах пропуску на західному кордоні автомобільних черг не зафіксовано.