Прикордонники знайшли мотодельтаплан в кукурудзі на кордоні з Угорщиною

Такі апарати контрабандисти використовують для переміщення через держкордон контрабандних цигарок

Сьогодні вранці на кордоні з Угорщиною спільними діями українських та угорських прикордонників був знайдений мотодельтаплан, яким порушники незаконно перетнули державний кордон. Про це повідомили у прес-службі Західного регіонального управління ДПС України.

У прикордонному відомстві зазначили, що такі апарати контрабандисти використовують переважно для переміщення через держкордон контрабандних тютюнових виробів.

Інформацію про протиправні дії з використанням малих літальних апаратів оперативні співробітники Мукачівського прикордонного загону отримали близько 1:00. Невдовзі прикордонники відділу «Вилок» зафіксували порушення кордону МЛА та повідомили угорську сторону.

Згодом угорські прикордонники підтвердили інформацію та поінформували, що за допомогою приладів спостереження відстежили заліт літального апарату на їхню територію, а згодом його виліт в напрямку України.

Прикордонні наряди вибули на затримання можливих правопорушників. У результаті проведених пошукових заходів на околиці населеного пункту Перехрестя прикордонники виявили GPS-навігатор, GPS-трекер, мобільний телефон, мотоциклетний шолом, стрічку і підставки для кріплення та перевезення МЛА. Вже на світанку прикордонники все ж виявили і малий літальний апарат, що був прихований у розібраному стані в кукурудзі.

Про правопорушення проінформовані правоохоронні органи, ведеться пошук причетних до цього злочину.