Призначено заступника міністра економіки, який займатиметься питаннями силового блоку

Бровченко візьме на себе реформу державного оборонного замовлення

Кабінет міністрі прийняв рішення призначити Юрія Бровченка заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України. У Міністерстві він займатиметься питаннями економіки силового блоку.
Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, Бровченко візьме на себе одне з найскладніших завдань — реформу державного оборонного замовлення, важливим аспектом якої є, зокрема, спрощення процедури розрахунків та затвердження єдиних підходів до формування ціни на продукцію, роботи й послуги оборонного призначення.
До призначення заступником міністра Бровченко працював начальником відділу мобілізаційної підготовки у державному концерні «Укроборонпром». За свою довгу кар'єру він служив у Збройних Силах України, працював на різних посадах у Міністерстві оборони України та Мінекономрозвитку, зокрема, був директором департаменту економіки оборони та безпеки.
Під час роботи в оборонній галузі Бровченко брав участь у підготовці державних програм реформування та розвитку Збройних Сил України, оборонно-промислового комплексу, сектору безпеки й оборони. Він організовував мобілізаційні роботи для переведення національної економіки на функціонування в умовах особливого періоду та працював над оптимізацією державного оборонного замовлення.