Прокуратура допитала екс-заступника глави адміністрації Януковича

Колишній заступник глави адміністрації Януковича Юрій Чмирь

Юрія Чмиря допитували в якості підозрюваного

Прокуратура Сумської області допитала колишнього заступника адміністрації екс-президента Віктора Януковича, нинішнього депутата Сумської облради Юрія Чмиря. 

Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.

«25 липня 2017 року проведено допит особи в якості підозрюваного, жодних нарікань на порушення норм законодавства щодо вручення підозри чи невизнання статусу підозрюваного в сторони захисту не було», - йдеться в повідомленні.

Чмиря підозрюють у приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також в декларуванні недостовірних відомостей.

«Наразі клопотання прокуратури про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання Зарічним районним судом м. Суми не задоволено. Досудове розслідування триває», - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 20 липня прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому заступнику глави адміністрації Януковича.

Довідково: санкція найтяжчої статті екс-високопосадовця передбачає позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше Генпрокуратура заявила, що має дані про причетність екс-заступника глави Адміністрації президента Юрія Чмиря до силового розгону учасників Євромайдану.