Протягом двох-трьох тижнів Росія і Туреччина відновлять турпотік, - експерт

Керівництво Туреччини зробило певні кроки назустріч Росії, аби відновити можливості для туристичної індустрії Туреччини

Голова Всеукраїнської асоціації туроператорів, керівник турфірми «Гамалія» Ігор Голубаха прогнозує, що протягом двох-трьох тижнів туристичний потік росіян до Туреччини відновиться. Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому», коментуючи той факт, що днями президенти Росії та Туреччини Путін та Ердоган у телефонній розмові домовилися про поновлення туристичних зв’язків.
Голубаха зазначив, що Туреччина дуже сильно втратила від тих подій, які відбувалися навколо неї. «Не тільки росіяни, але й німці та англійці скоротили потоки туристів, дуже мало людей приїздило на відпочинок до Туреччини», - сказав він.
За його словами, саме тому керівництво Туреччини зробило певні кроки назустріч Росії, аби відновити можливості для туристичної індустрії Туреччини. «Перш за все для того, аби турецькі три-чотиризіркові готелі могли дозволити собі працювати. Бо вимушене зниження цін на п’ятизіркові готелі фактично забрало всіх клієнтів у готелів нижчого класу…», - сказав експерт.
Він зазначив, що для того щоб підняти певні чартерні програми й запустити їх, щоби зробити промоції, потрібен час. «Думаю, що протягом двох-трьох тижнів ці кроки будуть зроблені й росіяни, поїдуть до Туреччини. Звичайно, вони поїдуть, бо Туреччина і в українців, і в росіян була на перших місцях. Так, ринок уже втратив, звичайно. Але ці втрати ніхто не рахує вже. Тепер з’явилися можливості й бізнес переключатиметься заради того, щоб ними скористатися та компенсувати попередні втрати», - підсумував Голубаха.