Путін оточує себе молодими підлабузниками перед проведенням непопулярних реформ - The Sunday Times

Фото thetimes.co.uk

Радники закликають Путіна провести президентські вибори, намічені на березень 2018 року, на рік раніше

Президент Росії Володимир Путін розмірковує над проведенням дострокових президентських виборів, аби звільнити руки при проштовхуванні непопулярних економічних реформ. Водночас він «зачищує» деяких своїх товаришів з найбільшим стажем, заміюючи їх на помічників, які молодші за віком і тримаються більш улесливо, пише видання The Sunday Times.

«Джерела, близькі до кремлівського лідера, сказали, що Путіна закликають провести президентські вибори, намічені на березень 2018 року, на рік раніше», – йдеться в статті.

У Кремлі та за його межами, продовжує автор статті, дехто каже Путіну, що реформи не можуть чекати ще два роки. Путін налаштований скептично, але не відкидає цю ідею і зважує варіанти дій.

«Реформи можуть не сподобатися електорату, тому аналітики не виключають, що Путін захоче спочатку провести вибори. Тим часом спостерігачі лише здогадуються про сенс кадрових перестановок, зокрема відставки Сергія Іванова з посади голови президентської адміністрації. Джерело, близьке до Кремля, сказало, що після загибелі сина Іванов «перестав бути здатним до роботи» на цій посаді. На думку аналітиків, це – елемент політики Путіна із заміни немолодих вірних прихильників молодими «підлабузниками», – зазначає видання.