Путін загрожує безпеці Норвегії, - ЗМІ

Фото 2plus2.ua

Анексія Криму Путіним докорінно змінила ставлення норвежців до РФ

Президент Росії Володимир Путін значною мірою або дуже значною мірою являє собою загрозу для Норвегії. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією Ipsos на замовлення газети Dagbladet.

Ще 44% респондентів вважають, що російський президент загрожує Норвегії «деякою мірою». Лише 3% відповіли, що РФ «взагалі не становить жодної загрози», тоді як 7% відповіли, що не знають.

Норвезькі експерти здивовані тим, що Росія викликає страх у такої великої кількості людей, водночас відзначаючи, що ставлення до Росії у громадян Норвегії суттєво погіршилось.

«На початку 2000-х років преса була навіть занадто позитивна й оптимістична щодо Росії. Зараз люди шоковані, бо зрозуміли, що Росія - це зовсім інша країна, ніж та, яку, як їм здавалося, вони розуміли лише кілька років тому», - коментує старший науковий співробітник Юліє Вільхельмсен з Норвезького інституту зовнішньої політики.

Своєю чергою, старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту Збройних сил Норвегії Тур Буккволл вважає, що анексія українського Кримського півострова в 2014 році стала переломним моментом у сприйнятті норвежцями Росії.