Путін запропонував Трампу провести «референдум» на Сході України

Володимир Путін запропонував Дональду Трампу провести новий «референдум» на Сході України

Трамп попросив Путіна не обговорювати ідею про референдум на прес-конференції після саміту

Президент РФ Володимир Путін розповів російським дипломатам, що зробив президенту США Дональду Трампу пропозицію провести новий «референдум» на Сході України.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на 2 людей, які були присутні на закритій зустрічі у Гельсінкі 16 липня.

За словами одного зі співрозмовників, Трамп попросив Путіна не обговорювати ідею про референдум на прес-конференції після саміту, щоб дати президенту США час обміркувати цю ідею.

Як пише видання, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відмовився коментувати це питання, сказавши лише, що обговорювалися деякі нові ідеї.

Раніше президент США Дональд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

Він заявив, що згоден з оцінкою директора американської національної розвідки Дена Коутса з приводу того, що загроза «російського втручання» у вибори в країні продовжує існувати.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Нагадаємо, у зв'язку із критикою з боку конгресменів зустрічі президента США Дональда Трампа та й президента Росії Володимира Путіна, Трамп скликає закриту нараду із членами Конгресу.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили»