Путін затвердив нову програму РФ про ядерну безпеку

Президент РФ Володимир Путін 
Фото з відкритих джерел

Основи державної політики в галузі забезпечення ядерної та радіаційної безпеки РФ затверджена на період до 2025 року

Президент Росії Володимир Путін затвердив «Основи держполітики РФ в галузі ядерної та радіаційної безпеки до 2025 року». Відповідний указ опубліковано на порталі правової інформації Кремля в понеділок, 15 жовтня.

«Затвердити Основи державної політики в галузі забезпечення ядерної та радіаційної безпеки РФ на період до 2025 року і подальшу перспективу», - йдеться в документі.

В указі підкреслюється, що «Основи ...» є документом стратегічного планування в області гарантування національної безпеки Росії, одним із найважливіших складників якої є ядерна радіаційна безпека. Уряду РФ доручено затвердити у тримісячний термін план заходів щодо реалізації цього документа.

Відзначається, що серед основних проблем у галузі гарантування ядерної безпеки - наявність об'єктів ядерної спадщини, щодо яких потрібно вжити заходів щодо завершення життєвого циклу і реабілітації, накопичення ядерних відходів, а також поява нових технологій, які можуть бути застосовані для здійснення терактів та інших несанкціонованих дій на ядерних об'єктах.

Попередній документ у цій сфері, затверджений від 1 березня 2012 року, визнаний таким, що втратив силу.